Στην θέση του θα παραμείνει ο Κεντρικός Λιμένας Χίου

Το τοπίο ξεδιάλυνε ο Δήμαρχος Χίου Ιωάννης Μαλαφής, στο συμβούλιο της Επιτροπής Παρακολούθησης των Έργων του Φορέα Τουρισμού Χίου, αναφορικά με τη πιθανότητα μεταφοράς του κεντρικού λιμένα στα Μεστά. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαλαφής ήταν κάθετα αρνητικός στην πιθανότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων να φθάνουν αλλά και να αποχωρούν από το λιμάνι της τοπικής κοινότητας Μεστών, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική του Αρχή δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ούτε θα προέβαινε σε τέτοιες διαδικασίες.

Ξεκινώντας ωστόσο, η προαναφερθείσα υπόνοια προήλθε από το γεγονός της επιθυμίας αναβάθμισης των δομών του λιμένα των Μεστών, ώστε να αποτελέσει πύλη Schengen, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρήσης του λιμανιού για όποιο χρονικό διάστημα οριστεί. Ο κ. Μαλαφής, θεωρεί απαραίτητο για ένα νησί, και πόσο μάλλον τη Χίο, η οποία φιλοξενεί δύο λιμάνια, να αναβαθμιστεί και το δεύτερο ισάξια, καθώς αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα του νησιού και θα μπορεί να υποδέχεται περισσότερο κόσμο ως προς το ζήτημα του τουρισμού, ενώ θα μπορέσει ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και τους ήδη διαμένοντες, οι οποίοι θα επιθυμούν να μεταβούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη, η ύπαρξη δύο λιμανιών, βοηθά και στην περίπτωση έκτακτης διαφυγής ή και υποδοχής.

Έτσι λοιπόν, για τον κ. Μαλαφή, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του λιμένα της τοπικής κοινότητας Μεστών, τον καταστεί ως εφεδρικό, καταρρίπτοντας κάθε πιθανή παρεξήγηση για τυχόν μετακίνηση του Κεντρικού Λιμανιού εκεί, ενώ ως Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε στην πραγματοποίηση νέων μελετών, που θα είναι ικανοποιητικά ολοκληρωτικές για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.